Mersin Büyükşehir İbadethaneleri Pırıl Pırıl Yapıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların temiz bir ortamda ibadetlerini sürdürebilmeleri için kent genelindeki ibadethaneleri düzenli olarak temizliyor. 13 ilçede ibadethane ayrımı yapmaksızın temizlik yapan ekipler, çalışmalarından dolayı vatandaşların da takdirini topluyor.

YEREL - 19-12-2022 10:33

Mersin Büyükşehir İbadethaneleri Pırıl Pırıl Yapıyor


 Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığını gözeterek yaptığı çalışmaları hız kesmeden sürdürüyor. Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 13 ilçede yer alan ibadethanelerin tamamında rutin olarak gerçekleştirdiği temizliklere devam ediyor. Vatandaşların sağlıklı bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri için titizlikle çalışan ekipler, program dahilinde belirlenen günlerde ibadethane temizliğini gerçekleştiriyor. Ekipler, temizlik kapsamında ibadethane halılarını yıkayıp süpürüyor, ardından dezenfekte işlemini gerçekleştirip ibadethanelerin mis gibi kokması için gül suyu sıkarak temizliği sonlandırıyor.

Aktürk: “Temizlik çalışmaları 13 ilçede sürüyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdür Vekili Zülküf Aktürk ibadethane temizliği hakkında bilgi vererek, “Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı olarak vermiş olduğumuz defin hizmetinden sonra ibadethanelerle ilgili olarak 13 ilçemiz dâhil olmak üzere kamu kurum, cemevi, kiliselerimiz ve camilerimize hizmet vermekteyiz” dedi. Özellikle pandemi sonrası dezenfekte işlemlerini sıklaştırdıklarını belirten Aktürk, “Makinelerimizi, ekiplerimizi güçlendirdik, 13 ilçe dahil olmak üzere 7/24 hizmet vermekteyiz. Özellikle vatandaşlarımız gerek web adresimizden gerek 185’ten geri dönüşleri çok olumlu bir şekilde yapıyor ve onlar olumlu döndükçe biz çok daha fazla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Teymur: “Yapılan çalışmalardan çok memnunuz”

Düzenli olarak temizliği yapılan Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nin Pederi İspir Coşkun Teymur ise yapılan çalışmalardan oldukça memnun olduğunu dile getirerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bizler her zaman müteşekkiriz. Kilisemiz mutlaka kendilerinden hizmet görmüştür. Şehrimize sundukları bütün hizmetlerden bizler de yararlanmaktayız. Ayrıca camilerimize, mescitlerimize sunulan hizmetlerden, kilise olarak biz de nasibimizi alıyoruz. Sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz kilisemizin bahçe bakımını, iç temizliğini, özellikle pandemi döneminde dezenfekte olaylarını sık sık gerçekleştirmişlerdir. Kendilerine müteşekkiriz, cemaatimiz olarak şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kılavuz: “Cemevi görmezden gelinmiyor, düzenli olarak temizleniyor”

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz da, belediyenin düzenli olarak cemevi temizliği gerçekleştirdiğini ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Belediyenin cemevini görmezden gelmediğini belirten Kılavuz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi bizi görmezden gelmiyor, bundan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Ne zaman kendilerine müracaat etsek, hem kendi programları dâhilinde hem de bizim istek ve taleplerimiz olduğu zaman geliyorlar, bu hizmetleri yapıyorlar. Biz hizmetlerden memnunuz, çok çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varlar, belediyemizin bu çalışmalarının devamını da dileriz” dedi.

Doğan: “Camimiz çok güzel ve temiz”

Mersin Ulu Cami İmam Hatibi Zekeriya Doğan ise temizlik hizmetinden cemaatin çok memnun kaldığını vurgulayarak, “Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç duyulduğunda gelip yıkıyorlar. Bu manada kendilerine çok teşekkür ediyorum. Belediyemiz caminin temizliği anlamında her ihtiyacımızı gideriyor. Vatandaşlardan da geri dönüşler alıyoruz. Ulu Cami’nin çok temiz olduğundan bahsediyorlar. Dolayısıyla camimiz o manada çok güzel ve temiz. Biz de teşekkür ederiz belediyemize” ifadelerini kullandı.

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yüzyılın Kadınları Mahalle Buluşmaları Tuzla’da başladı

Yüzyılın Kadınları Mahalle Buluşmaları Tuzla’da başladı

18-02-2024 - YEREL

Mevlâna, vefatının 750’nci yıl dönümünde Tuzla’da anıldı

Mevlâna, vefatının 750’nci yıl dönümünde Tuzla’da anıldı

20-12-2023 - YEREL