Kayseri Haber
HV
28 MART Perşembe 18:44

MASKİ, Manisa'nın geleceği için çalışıyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, iklim değişikliği, küresel ısınma ve bilinçsiz su tüketimi gibi nedenlerden yer altı sularının çekilmesi sebebiyle Manisa’ya sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini noktasında yeni adımlar atmaya başladı.

YEREL
Giriş Tarihi : 23-08-2022 14:46   Güncelleme : 23-08-2022 14:46
MASKİ, Manisa'nın geleceği için çalışıyor

MANİSA (İGFA Ülke genelinde iklim değişikliği ve buna bağlık olarak küresel ısınmadan kaynaklı yer altı sularının ciddi oranda çekilmesi sebebiyle Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa merkez ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlara kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temini noktasında yeni adımlar attı.

İçme Suyu Dairesi Başkanlığınca yürütülen çalışmalar kapsamında Yunusemre ilçesine bağlı Gürle Mahallesinde Manisa’nın içme suyu rezervlerine destek olacak deneme sondaj çalışmalarına başladı. Şehrin gelecekte içme suyu sıkıntısı çekmemesi adına su rezervlerini arttırmaya yönelik yürütülen deneme çalışmaları kapsamında şehrimizin 20 yıllık içme suyu ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

İçme suyu konusunda atılan önemli adımlar ile ilgili açıklamalarda bulunan MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün öncülüğünde, MASKİ Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz.

AdminAdmin

YORUMLAR