Kayseri Haber
HV
29 MART Cuma 01:49

Esenler Belediyesi tarafından “Drone Racing Zafer Kupası” düzenlendi.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “Drone Yarışları Zafer Kupası”nda hız ve sesin uyumunu en iyi yansıtan pilotlar ödüllendirildi.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 21-11-2022 15:10   Güncelleme : 21-11-2022 15:10
Esenler Belediyesi tarafından “Drone Racing Zafer Kupası” düzenlendi.

Organizasyona Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, siyasi parti yöneticileri ve çok sayıda çocuk ailesi katıldı. Türkiye Hava Sporları Federasyonu gözetiminde gerçekleştirilen yarışlarda hız ve sesin muhteşem uyumu izleyenleri etkiledi.

Türkiye’nin dört bir yanından en iyi lisanslı pilotların ve vatandaşların hünerlerini sergilediği yarış sonunda ilk üçe giren pilotlar ödüllendirildi. Ödül ve madalyaların verildiği yarışmada 1. Batu Erilkon 5 bin TL, 2. Hüseyin Ablak 3 bin TL ve 3. pilot Ömer Çankaya 2000 TL kazandı.

Belediye bünyesinde drone yapımı ve uçuş eğitimi vereceklerini ifade eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Drone, hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri haline geldi. Özellikle gençlerimizin ilgi duyduğu bir spor dalı haline geldi. İstanbul’un en çok nüfusa sahip ilçelerinden biri olarak, eğitimine ve üretimine dikkat çekmek ve gençlerimize bu anlamda bir pencere açmak için bu yarışmayı düzenledik. Yapımına pilotlarımızı ve tüm çocuklarımızı bekliyoruz. Bundan sonra sıfırdan yapmayı ve ardından uçuş tatbikatlarına ve yarışmalara katılmayı hedefliyoruz. Belediyenin bizzat organize ettiği bu organizasyona yurt dışından sporcular da katılacak. Bugün ilk adımı attık, inşallah bundan sonra da devam eder” dedi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR