Kayseri Haber
HV
19 MART Salı 17:04

TOKİ'den vatandaşlara dolandırıcılık uyarısı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), son günlerde yaşanan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 21-09-2022 08:17   Güncelleme : 21-09-2022 08:17
TOKİ'den vatandaşlara dolandırıcılık uyarısı

ANKARA (İGFA Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), son günlerde yaşanan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

TOKİ'den yapılan açıklama şöyle:

″Son günlerde konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapan İdaremizin ismi kullanılarak sahtekârlık ve dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu tespit edilmiştir. 

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi olan 250 Bin Sosyal Konut Projemiz kapsamında “Başvurunuzun ardından kurada öncelik sağlanacağı ve bunun için para talep edildiği” yönünde dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu şikayetleri gelmektedir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; İdaremiz tarafından satışa sunulan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu vb. işlemlerinin tamamı T. Halk Bankası ve T.C. Ziraat Bankası’nın yetkili Şubeleri aracılığı ile yapılmakta başka bir banka şubesi ve/veya şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmamaktadır.

Ayrıca herhangi bir kooperatif veya dernek vasıtasıyla bir talep ya da ön talep ya da kapora vb. alınarak işlem yapılmamaktadır. Bu sebeple size telefonla veya şahsen ulaşarak kuralarda öncelik sağlayacaklarını vadeden, ödeme talep eden kişi veya kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir. Ayrıca sizinle irtibata geçerek para talebinde bulunulması durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, İdaremizin internet sayfası (www.toki.gov.tr), çağrı merkezi (444 86 54), kurumsal sosyal medya hesapları ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerekmektedir.″

AdminAdmin

YORUMLAR